Το βιβλίο αυτό βασίζεται στην ιστοσελίδα που αναπτύχθηκε από το Παράρτημα Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης, ως τμήμα του Ερευνητικού Προγράμματος για την Ανάπτυξη του Θρησκευτικού, Αθλητικού και Άλλων Μορφών Εναλλακτικού Τουρισμού στο Νομό Λασιθίου, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.

Το υλικό που βρίσκεται εδώ προσπαθήσαμε να είναι κατά το δυνατόν πλούσιο και ενδεικτικό του μεγάλου πλούτου της θρησκευτικής παράδοσης του Νομού. Ελπίζουμε έτσι να μπορέσουμε να σας μεταδώσουμε το δέος που αισθανθήκαμε και εμείς οι ίδιοι κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στα μνημεία πίστης που περιλαμβάνονται εδώ. Μείναμε έκθαμβοι μπροστά στην ποικιλία και την ομορφιά του θρησκευτικού συναισθήματος που εκφράστηκε στο νομό μας ανά τους αιώνες με τα πολυάριθμα μοναστήρια, εκκλησίες, ασκηταριά και αντικείμενα απαράμιλλης θρησκευτικής τέχνης (όπως βυζαντινές εικόνες, αγιογραφίες, ξυλόγλυπτα τέμπλα, λιθόγλυπτα, άμφια, κ.α.), που περιέχονται και στον παρόντα οδηγό, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό σπάνιας ομορφιάς. Αυτή η ομορφιά τονίζεται ακόμα περισσότερο από το γεμάτο εναλλαγές και εκπλήξεις φυσικό τοπίο του νομού μας που την περιβάλλει.

Το υλικό που περιλαμβάνεται εδώ έχει συναχθεί με τη βοήθεια των δύο Μητροπόλεων του Νομού, της 13ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων, και πολλών εθελοντών οι οποίοι μας παραχώρησαν τη χρήση του αρχειακού τους υλικού, και είναι δομημένο έτσι ώστε να παρέχεται ο μέγιστος βαθμός ευκολίας στη χρήση του.

Η ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση: http://lasithitour.bpis.teicrete.gr/religious

 

 Επικοινωνία Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Created by iWorx