Το Σάββατο 26 Μαΐου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη στη σημασία της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, τόσο για την Εκκλησία, όσο και για τη ζωή των ορθόδοξων χριστιανών. “Η Εορτή αυτή, η οποία μαζί με την Πεντηκοστή αποτελεί μια συνεχή και ενιαία εορτή, έχει σκοπό να υπενθυμίσει την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και να καταδείξει τη σημασία του Αγίου Πνεύματος για κάθε πιστό, που το λαμβάνει κατά το εισαγωγικό Μυστήριο του Βαπτίσματος και στο Μυστήριο του Χρίσματος και γίνεται δι’ αυτού μέλος του Σώματος του Χριστού”, σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: “Η απόκτηση της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί το υψηλότερο και τελειότερο στάδιο της πνευματικής μας ζωής, την θέωση, γίνεται με την τήρηση πασών των θείων εντολών και προσβλέπει στη Βασιλεία του Θεού και, όπως λέγει ο Μέγας Βασίλειος, το Άγιο Πνεύμα βοηθά τον άνθρωπο να απεγκλωβιστεί από την αμαρτία και καθετί επίγειο και αποτελεί την πηγή του Αγιασμού μας και κάθε ευλογίας μέσα στην Εκκλησία”.

Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη και πλήθος πιστών.

 

 

Την Κυριακή 27 Μαΐου, Εορτή της Πεντηκοστής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε μαζί με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Λεύκης κ. Ευμένιο την Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τελέσθηκε η Δοξολογία και ακολούθησαν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης επί τη 151η Επετείω της «Γιγαντομαχίας» του Λασιθίου.

 

Την Δευτέρα 28 Μαΐου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, της πόλεως Αγίου Νικολάου και ομίλησε επικαίρως.